Nieuws

Xavi laat zich uit over toekomst De Jong: 'Maar Luuk is een professional'

Xavi laat zich uit over toekomst De Jong: 'Maar Luuk is een professional'

09-01-2022 12:35

Luuk de Jong was zaterdag de beste man bij FC Barcelona in het La Liga-duel met Granada (1-1), maar het is nog de vraag waar hij na de transferperiode speelt. Xavi sluit een vertrek van de Nederlandse spits niet uit.

Hoewel De Jong trefzeker was en een uitstekende indruk maakte, is hij nog steeds een kandidaat om ruimte vrij te maken voor aankoop Ferran Torres. Barça moet spelers van de hand doen om de Spaanse international in te kunnen schrijven.

"Ik heb je al verteld dat De Jong deel uitmaakt van de selectie, net als iedereen", reageerde Xavi op de persconferentie na afloop. De trainer weet echter ook dat er iets moet gebeuren om Torres in te kunnen schrijven. "Als er aanbiedingen komen en we de salarisgrens in evenwicht kunnen brengen, dan is dat de situatie. Maar Luuk is een professional. Hij speelde uitstekend, niet alleen door zijn doelpunt. Ik ben blij voor hem, maar baal van het resultaat."

De Spaanse media staken de loftrompet over de voormalig PSV'er. Zo concludeerde AS dat De Jong wel degelijk van waarde kan zijn voor Barça. 'De waarheid is dat Xavi er goed aan zou doen zijn vertrek te heroverwegen', klinkt het. Marca sluit zich daarbij aan: 'Xavi lijkt te beseffen dat hij voorlopig niet zonder De Jong kan.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!