Nieuws

Lang spreekt over leerzaam jaar: 'Maar heb altijd een stempel op mijn voorhoofd'

Lang spreekt over leerzaam jaar: 'Maar heb altijd een stempel op mijn voorhoofd'

08-04-2023 07:59
1

Noa Lang leek afgelopen zomer op weg naar de uitgang bij Club Brugge. Ondanks het uitblijven van een nieuw avontuur geeft de aanvaller aan goed op zijn plek te zitten, maar knaagt het negatieve imago toch een beetje aan hem.

Lang raakte enkele weken voor het sluiten van de markt geblesseerd en kon ene transfer uit zijn hoofd zetten. Toch geeft de aanvaller in gesprek met De Telegraaf aan dat hij er niet van baalt nog in België te spelen. "Ik ben de club oprecht dankbaar, want dit is tot dusver het meest leerzame jaar uit mijn nog jonge carrière. En het is gewoon een prachtige club, waar ik op handen word gedragen." Lang geeft aan dat hij niet begrijpt waarom hij altijd als probleemjongen te boek staat, maar ziet er wel een verklaring voor. "Omdat er het meest wordt genoten van iemand afzeiken. De wereld gaat kennelijk heel lekker op negativisme. Maar dat boeit me niet, want ik weet dat de fans van de tegenstander die me voor van alles en nog wat uitschelden me heel graag bij hun club zouden willen zien."

Volgens de 23-jarige vleugelaanvaller komt zijn negatieve stempel door een akkefietje met Dusan Tadic tegen Telstar. "Echt, dat ging he-le-maal nergens over. Dusan gaf mij een diepe bal, die te hard was en uit ging. Hij vond dat ik eerder had moeten lopen en het enige dat ik zei, was: Je moet die bal gewoon goed geven. Vervolgens kreeg ik gelijk op mijn kop van Erik ten Hag. En dat is tekenend voor mij: helaas stond daar net weer een microfoontje, waardoor iedereen de discussie tussen mij en de trainer hoorde. Als je negentien jaar oud bent, mag je kennelijk niet voor jezelf opkomen als je gelijk hebt. Maar ik laat gewoon niet over mezelf heenlopen. Sindsdien heb ik een stempel op mijn voorhoofd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!