Nieuws

'PSV kampt met 14 afwezigen, maar duel met Groningen nog niet op de tocht'

'PSV kampt met 14 afwezigen, maar duel met Groningen nog niet op de tocht'

9 januari - 12:22
0

PSV moest zaterdag tijdens de moeizame oefenzege op het Duitse Teutonia Ottensen liefst veertien spelers missen. Het Eindhovens Dagblad stelt dat het behelpen is voor trainer Roger Schmidt in aanloop naar de start van de tweede seizoenshelft.

Volgens het ED wacht een flinke puzzel voor PSV, dat het direct na de winterstop opneemt tegen FC Groningen (16 januari), Telstar (20 januari) én Ajax (23 januari). Waarom de veertien spelers afwezig waren is niet bekend, maar onder meer het coronavirus heeft een 'flinke hap uit het aantal beschikbare spelers genomen'. Komende week sluit een aantal spelers wel weer aan, maar zij zullen niet direct topfit zijn, waarschuwt de krant.

Zo ontbraken tegen Teutonia Ottensen de doelmannen Joël Drommel en Yvon Mvogo en de verdedigers Phillipp Mwene, Armando Obispo en Jordan Teze. Bovendien is André Ramalho de komende maanden sowieso afwezig na een enkeloperatie. Ook het gemis van steunpilaar Ibrahim Sangaré vanwege de Afrika Cup doet zich voelen, terwijl Ryan Thomas nog altijd herstellende is. Ook aankoop Joey Veerman moest het oefenduel om onduidelijke redenen aan zich voorbij laten gaan.

Voorin zijn de problemen mogelijk nog groter. Eran Zahavi, Carlos Vinícius, Noni Madueke en Bruma kampen nog altijd met fysieke problemen. Yorbe Vertessen was eveneens niet van de partij. Daardoor kreeg Fodé Fofana wél een kans. De jonge aanvaller maakte kort voor tijd de winnende (2-1) en lijkt ook een serieuze optie voor het treffen met Groningen.

PSV verwacht die eerste wedstrijd na de winterstop namelijk wel 'gewoon' te spelen. 'Als het komende week allemaal meezit, is uitstel van de wedstrijd tegen FC Groningen niet aan de orde', aldus het ED. 'Of het een week daarna ook een gemankeerde topper tegen Ajax wordt, beide clubs hebben een aantal corona-gevallen in hun selectie, is nog afwachten.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie