Van Basten over salariseis Barça-speler: We zijn met zijn allen gek geworden

Van Basten over salariseis Barça-speler: "We zijn met zijn allen gek geworden"

9 januari - 11:55 Laatste update: 12:21
Primera División 0 Reacties

Marco van Basten heeft hard uitgehaald naar Ousmane Dembélé. De dribbelaar van FC Barcelona zou een honorarium van 43 miljoen euro per jaar hebben geëist tijdens de onderhandelingen over een nieuw contract. San Marco vindt het een absurde wens van de vleugelaanvaller. 

In de rust van de wedstrijd tussen Granada en FC Barcelona (1-1) besprak Van Basten de situatie rondom Dembélé bij Ziggo Sport. "Ik las in de krant dat hij ruim veertig miljoen euro per jaar vroeg, dus ik dacht: ik ga er even voor zitten. Maar als je dan deze man ziet, en je kijkt naar wat hij doet, dan denk je: dit kan toch niet waar zijn?" 

Dat Dembélé toch een aardige voetballer is, beaamt Van Basten. "Dat hij wel wat kan, dat is wel duidelijk. Maar om op dit moment dan voor jezelf 43 miljoen euro per jaar te vragen, dan denk je toch: zijn wij met z'n allen gek geworden, of hoe zit dat?" 

Gezien de financieel nijpende situatie van de Blaugranas, kan (en wil) de club niet aan de astronomische salariseis voldoen. De houding van Dembélé kan op weinig goedkeuring rekenen van de voormalige topspits. "Dat vind ik wel heel brutaal: als je zó slecht bent, om dan zo'n bedrag te vragen. Enorm brutaal." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie