Nieuws

Aké analyseert duels met Saka: 'Zodra je ligt, ben je honderd procent weg'

Aké analyseert duels met Saka: 'Zodra je ligt, ben je honderd procent weg'

07-04-2023 21:24
2

Nathan Aké brak dit seizoen door bij Manchester City en is uitgegroeid tot een vaste waarde voor manager Pep Guardiola. De Nederlandse linksback, die ook in het centrum uit te voeten kan, bespreekt zijn duels met Bukayo Saka van Arsenal.

Aké spreekt in een uitgebreid interview met The Times over zijn directe duels met de jonge Engelsman, die dit seizoen hoge ogen gooit bij The Gunners. "Het is lastig tegen deze speler", begint Aké. "Als je hem te veel ruimte geeft kan hij met zijn snelheid erlangs en ben je de klos. Wanneer Saka de bal krijgt, probeer ik zo dicht mogelijk bij hem te komen zodat hij minder ruimtes krijgt."

Volgens de Nederlandse verdediger is de veelzijdigheid van Saka een gevaarlijk wapen. "Het is lastig, want hij kan zowel naar binnen als naar buiten. Als je de binnenkant afdekt, gaat hij naar buiten en geeft hij de voorzet. Hij kan het allebei, dat maakt hem zo gevaarlijk."

De verdediger kwam twee keer op de grond terecht tegen de Engelse aanvaller. "Dat doe ik niet graag, alleen als ik honderd procent zeker weet dat ik de bal krijg. Tegenwoordig kunnen vleugelspelers op het laatste moment de bal kappen en dan hang je, honderd procent. De kleinste aanraking is bovendien een strafschop, overtreding of gele kaart."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!