Regeer timmert aan de weg bij Ajax: ''Ik oog rustig, maar kan heel hard zijn'

Regeer timmert aan de weg bij Ajax: ''Ik oog rustig, maar kan heel hard zijn'

9 januari - 11:28 Laatste update: 12:23
Eredivisie 0 Reacties

Youri Regeer klopt steeds luider op de deur bij Ajax. De achttienjarige multifunctionele speler maakte vlak voor de winterstop zijn debuut in de hoofdmacht, ging mee op trainingskamp en is de aanvoerder van het Jong-elftal van trainer John Heitinga. Hij zegt veel te leren van de ervaren spelers van de Amsterdammers en bespreekt zijn eigen kwaliteiten.

In een interview op de clubsite van de hoofdstedelingen, bespreekt Regeer zijn veelzijdigheid. "Ik denk dat ik veel loopvermogen heb, tweebenig ben en aanvallend mijn steentje bij kan dragen", vertelt de rechtsback annex middenvelder. Het talent is blij dat hij zijn debuut heeft gemaakt voor het eerste elftal. "Ondanks een lege Johan Cruijff Arena was het een heel speciaal moment omdat je daar als kleine jongen van droomt." 

Regeer is onder de indruk van de 'grote namen' die op het trainingsveld staan bij Ajax. "Vroeger keek je naar het WK 2010 of 2014 en zag je John Heitinga, Maarten Stekelenburg en Daley Blind. Nu sta je samen met hen op het veld." Dusan Tadic heeft ook een uitstekende indruk achter gelaten op de jongeling. "Hij is een op en top prof, die voor de training zijn eigen ding doet en na de training langer blijft. Daarbij is hij ook veel bezig met de jonge jongens." 

De tiener hoopt dit kalenderjaar zijn grote doorbraak te beleven in Ajax 1. Aan zijn mentaliteit zal het niet liggen. "Ik oog rustig, maar kan heel hard zijn. Binnen het veld gaat alles om winnen voor mij. Wat binnen het veld gebeurt, gebeurt echter binnen het veld en buiten het veld zijn we even goede vrienden. Ik bedoel niets persoonlijk, ik wil gewoon het beste voor het team." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie