Nieuws

'Openlijk homoseksuele voetballer homofoob bejegend tijdens wedstrijd'

'Openlijk homoseksuele voetballer homofoob bejegend tijdens wedstrijd'

09-01-2022 11:06 Laatste update: 12:23

Joshua Cavallo is naar eigen zeggen homofoob bejegend in de wedstrijd van zijn club Adelaide United tegen Melbourne Victory. De Australiër kwam in oktober uit de kast als homoseksuele profvoetballer.  

Op zijn sociale mediakanalen doet Cavallo een boekje open over de uitlatingen. 'Ik ga niet doen alsof ik de homofobe uitingen gisteren niet gezien of gehoord heb', schrijft hij op zijn Twitter-pagina. De Australiër wil dat er meer gedaan wordt om de daders verantwoordelijk te houden. 'We hebben in 2022 nog steeds dezelfde problemen. Haat zal nooit overwinnen.'

Cavallo is momenteel de enige openlijke homoseksuele voetballer ter wereld die actief is op het hoogste profniveau. Eerder gingen wel diverse, inmiddels gestopte spelers de 22-jarige middenvelder voor. 'Ik zal mij nooit verontschuldigen voor het leven van mijn waarheid en voor wie ik ben buiten het veld. De liefde zal altijd overwinnen', besluit hij.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!