Nieuws

De Jong oogst lof na glansrol: 'Hij is precies wat Barcelona nodig heeft'

De Jong oogst lof na glansrol: 'Hij is precies wat Barcelona nodig heeft'

09-01-2022 10:35 Laatste update: 11:49

Luuk de Jong nam zaterdag namens FC Barcelona de enige goal voor zijn rekening, door de openingstreffer in het duel met Granada (1-1) te maken. De Spaanse media zijn lovend over de prestatie van de Nederlander, die een sterke fase doormaakt bij de Catalanen.

'De Nederlander mag dan niet bepaald een Barça-profiel hebben, in de eerste dagen van 2022 heeft hij menig mond gesnoerd', steekt Diario SPORT de loftrompet over De Jong. 'Hij maakt niet alleen doelpunten, maar weet ook goed het spel te verdelen en in de aanval de oplossingen te vinden.' 

In de eerste helft scoorde de 31-jarige spits bijna met een prachtige scorpionkick. 'Hij stond op het punt René Higuita te evenaren', vergelijkt AS de actie van De Jong met die van de legendarische actie van de Colombia-doelman. 'De waarheid is dat Xavi er goed aan zou doen zijn vertrek te heroverwegen', vervolgt het medium. 

Marca verbaasde zich over het wisselbeleid van trainer Xavi, die de aanvaller na een uur spelen naar de kant haalde ten faveure van Memphis Depay. 'Luuk was de beste, maar zijn coach besloot hem naar de bank te sturen zodat zijn landgenoot kon meedoen. Grillen van trainers die hier meer van weten dan de rest van de stervelingen.' Vervolgens doet de krant er nog een schepje bovenop. 'Hij is precies wat Barcelona nu nodig heeft. In het uur dat hij op het veld stond, was hij de scherpste man van Barça.' 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!