Interview

Oranje stuit op Cambuur-cultheld: 'Kan goed voetballen, ook met schoenmaat 48'

Oranje stuit op Cambuur-cultheld: 'Kan goed voetballen, ook met schoenmaat 48'

08-10-2021 17:08

De AZ'ers in de Oranje-selectie kunnen vrijdagavond in Riga een bekend gezicht tegenkomen. Roberts Uldrikis speelt sinds deze zomer voor SC Cambuur en behoort tot de selectie van Letland.

De bijna twee meter lange spits debuteerde zondag tegen AZ in de Eredivisie en scoorde meteen, door met enige fortuin een schot van Michael Breij het juiste zetje mee te geven. "Hij kan wel goed voetballen hoor. Ook met zijn voeten", aldus Cambuur-trainer Henk de Jong in gesprek met de NOS, doelend op de schoenmaat 48, waarmee Uldrikis gezegend is.

Volgens De Jong heeft de bij FC Sion opgepikte spits alles in zich om een cultheld in Leeuwarden te worden. "Dat wil hij ook graag. Hij is helemaal gek van het publiek. En ook van de club. Hij voelt zich echt thuis hier." Zo thuis dat hij iedere dag wandelend naar zijn werk gaat. "Blijkt dus dat hij geen rijbewijs heeft en iedere dag naar de club komt lopen. Toch al gauw zo'n drie kilometer. Heel apart."

Uldrikis mag het vrijdag wellicht opnemen tegen Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. De Jong zal met bovengemiddelde aandacht toekijken. "Als hij scoort dan krijgt hij een fles Beerenburg van mij. Althans zijn vader, want zelf drinkt hij niet!" Dat zal ook het geval zijn als Uldrikis Letland aan een overwinning helpt, maar dan zijn ze gevolgen voor zijn eigen rekening. "Ik ben natuurlijk voor Nederland, dus dan staat hij er wel naast de komende vier wedstrijden", besluit De Jong.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!