Nieuws

Streep door kraker Keuken Kampioen Divisie wegens corona-uitbraak Excelsior

Streep door kraker Keuken Kampioen Divisie wegens corona-uitbraak Excelsior

09-01-2022 10:10 Laatste update: 11:47

Het duel tussen Excelsior en ADO Den Haag van zondag gaat niet door. De KNVB meldt dat de wedstrijd is afgelast, wegens een groot aantal coronabesmettingen bij de Rotterdamse ploeg.  

Na overleg tussen de clubarts van Excelsior en de bondsarts van de KNVB adviseerden zij dat de wedstrijd niet op een verantwoorde manier gespeeld kon worden. De voetbalbond heeft dit advies overgenomen, waardoor er vandaag niet wordt gevoetbald in Rotterdam. Een grote groep spelers is in één keer besmet geraakt en er wordt gevreesd voor een nog grotere uitbraak als er wel gespeeld wordt.  

Over de nieuwe datum van het treffen tussen beide teams heeft de voetbalbond nog geen uitlatingen gedaan. Excelsior staat op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 42 punten en kijkt tegen een achterstand van drie punten aan op koploper FC Volendam. ADO staat twee plekken lager dan de Kralingers met 38 punten. Daarbij moet worden aangetekend dat de residentieclub zes punten in mindering kreeg door de financieel nijpende situatie van de club. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!