Nieuws

Ten Hag verkiest Sancho boven Weghorst: Dat is de belangrijkste reden

Ten Hag verkiest Sancho boven Weghorst: "Dat is de belangrijkste reden"

05-04-2023 20:40 Laatste update: 20:41

Erik ten Hag heeft uitgelegd waarom Wout Weghorst op de bank begint voor het uitduel met Brentford. De Nederlandse aanvaller werd hevig bekritiseerd na zijn anonieme wedstrijd tegen Newcastle United.

Na slechts tien balcontacten in 62 minuten tegen The Magpies had Ten Hag genoeg gezien en besloot Weghorst van het veld te halen. De spits kreeg van de lokale krant The Manchester Evening News een 2 voor zijn optreden en is zijn basisplaats kwijt. Jadon Sancho krijgt de voorkeur. Gevraagd naar de reden om te kiezen voor een andere invulling van de aanval, antwoordt Ten Hag: "Creativiteit."

"Jadon boekt goede voortgang sinds hij terug is", legt de Manchester United-manager verder uit aan het clubkanaal. "Hij kan de eindpass geven, hij is sterk in de één-op-één en kan achter de linies kruipen én hij kan scoren. Dat is dus de reden." Sinds Weghorst op Old Trafford speelt, vond hij twee keer het net in negentien duels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!