FC Emmen grijpt gedeeltelijke tweede plaats na zege op Den Bosch

08-01-2022 22:29

FC Emmen heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Op bezoek bij FC Den Bosch werd een 0-2 overwinning geboekt. Daardoor staat Emmen in punten gelijk met nummer twee Excelsior.

Emmen had in de eerste helft weinig te vrezen van Den Bosch. Een 0-1 voorsprong na 27 minuten was dan ook een logisch gevolg. Keziah Veendorp kreeg de bal pardoes voor zijn voeten en schoot de bal via de binnenkant van het dak in het doel.

Den Bosch bood in de tweede helft meer tegenstand, maar desondanks bleef Emmen overeind. Het bleef echter tot de slotfase spannend omdat Emmen de wedstrijd maar niet in het slot gooide. Vijf minuten voor tijd gebeurde dat alsnog via Rui Mendes, die de 0-2 maakte.

Emmen staat na 21 wedstrijden op 42 punten en dat is goed voor een gedeelde tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior speelt zondag nog tegen ADO Den Haag.