Nieuws

The Athletic: Danjuma heeft ontsnappingsclausule van 75 miljoen bij Villarreal

The Athletic: Danjuma heeft ontsnappingsclausule van 75 miljoen bij Villarreal

08-01-2022 17:51

Arnaut Danjuma heeft een ontsnappingsclausule van 75 miljoen euro in zijn contract bij Villarreal CF, onthult The Athletic. De Nederlander presteert uitstekend in zijn eerste maanden in Spanje, waardoor hij zomaar de duurst uitgaande transfer van de club ooit kan worden.

Villarreal betaalde voor dit seizoen al 23,5 miljoen euro aan Bournemouth voor Danjuma, wat hem de duurst inkomende transfer aller tijden van de Spanjaarden maakt. Met negen treffers en drie assists in achttien officiële duels heeft de Oranje-international de interesse gewekt van Europese topclubs. Naar verluidt ziet Liverpool hem graag komen, nu Sadio Mané en Mohamed Salah op de Afrika Cup zijn.

De afkoopclausule van Danjuma kan ieder moment betaald worden, weet The Athletic. Een winterse versterking ligt niet in de lijn der verwachting, maar Liverpool kan ook aan de lange termijn denken. Mané, Salah en Roberto Firmino hebben de dertig aangetikt of bereiken die mijlpaal binnenkort, waardoor The Reds toe zijn aan verjonging.

Momenteel is Cédric Bakambu nog de duurst uitgaande transfer van Villarreal. Hij vertrok ooit voor veertig miljoen euro naar het Chinese Beijing Guoan. Het is waarschijnlijk dat Danjuma dit record gaat verbreken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!