Nieuws

Insigne laat Napels na zestien jaar achter zich voor lucratief contract in MLS

Insigne laat Napels na zestien jaar achter zich voor lucratief contract in MLS

08-01-2022 17:17

Lorenzo Insigne gaat SSC Napoli verlaten. De Italiaan vertrekt op transfervrije basis naar Toronto FC, dat uitkomt in de Major Soccer League. Insigne tekent een megacontract in Canada. 

De buitenspeler heeft Napoli zestien jaar gediend en de club wilde langer met hem door, mits hij een deel van zijn salaris zou inleveren. Toronto bood hem vervolgens een megacontract aan, waar Insigne op in is gegaan. De spelmaker tekent voor vier seizoenen en strijkt naar verluidt een jaarsalaris van 9,5 miljoen euro op.

"Dit is een historische dag voor onze club", zegt Toronto-president Bill Manning. "Lorenzo is een speler van wereldklasse die in de bloei van zijn carrière is. Hij werd Europees kampioen met Italië en heeft bij Napoli op de grootste podia gestaan." 

In Napels is Insigne uitgegroeid tot een van de grootste spelers uit de geschiedenis van de club. In totaal speelde hij ruim vierhonderd duels voor Napoli, waarin hij tot meer dan honderd doelpunten kwam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!