Nieuws

Willems reageert op inval in woning: 'Ben er zelf via de krant achter gekomen'

Willems reageert op inval in woning: 'Ben er zelf via de krant achter gekomen'

4 april - 15:13

Jetro Willems zegt niets te maken te hebben met de politieinval in zijn huis in Barendrecht. De FC Groningen-verdediger reageert tegenover RTV Noord het huis te hebben gehuurd aan twee mannen die hij verder niet kent

Maandagavond kwam het nieuws naar buiten dat de politie een huis van Willems in Barendrecht was binnengevallen. In de woning werden wapens aangetroffen. De voetballer zelf was niet aanwezig in de woning. "Ik ben er zelf door een journalist van De Telegraaf achter gekomen", reageert Willems tegenover de regionale omroep op de kwestie.

De 22-voudig Oranje-international verklaart de aangehouden 22-jarige Dordtenaar en 28-jarige Rotterdammer niet te kennen, toen de ochtendkrant hem belde voor een reactie. "Ik kon niks uitleggen. Ik heb mijn ouders gevraagd om te gaan kijken en ik ben zelf ook direct met de auto naar Rotterdam gegaan." Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald.

Willems was op de hoogte aan wie hij de woning verhuurde. "Maar verder ken ik ze niet, dus ik weet niet of er criminele activiteiten gebeurden. Het is alsof je een makelaarsbedrijf hebt. Als diegene het kan betalen en hij heeft de papieren, dan is het goed." Naast het huis verhuurt de vleugelverdediger ook studentenflats en appartementen.

De huurders zaten pas sinds één maand in het huis. "Ik woonde daar tot twee jaar geleden met mijn ex-vriendin. Net voordat we uit elkaar gingen, was ik op dat adres een kledinglijn begonnen. Maar sinds twee jaar staat dat huis leeg. "'Het ergste is dat ik zelf nog niet eens ingeschreven sta in Nederland. Ik sta nog in Duitsland ingeschreven. Dat moet ik allemaal nog doen. En diegene vond het niet erg dat het nog een postadres was, dus er waren geen problemen."

'Willems in schok'

Willems zegt 'in shock' te zijn nadat het nieuwe hem ter ore kwam. "Je weet natuurlijk niet wat er aan de hand is en het is wel een huis van mij. Iedereen ziet mijn naam en denkt nu dat ik een crimineel ben. Maar iedereen die mij kent, weet dat ik er allang niet meer woon. Mensen belden me, keken of ik online kwam en of ik niet aangehouden was. Ik heb ook iedereen bij de club direct op de hoogte gesteld, zodat iedereen weet van hoe en wat. Ik ben hier heel transparant."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s