Nieuws

Aursnes: 'Verwacht niet dat de Kuip vol zit met mensen met mijn naam op hun rug'

Aursnes: 'Verwacht niet dat de Kuip vol zit met mensen met mijn naam op hun rug'

08-01-2022 14:08

Fredrik Aursnes is op zijn plek bij Feyenoord. De Noorse middenvelder heeft snel na zijn komst een basisplaats veroverd en is blij met de aanvallende speelstijl van trainer Arne Slot.  

Aursnes gold voor het grote publiek als onbekende toen hij afgelopen zomer in Nederland neerstreek. "De mensen hier kenden mij vast niet, ik verwacht van niemand dat ze de Noorse competitie volgen. Verwacht niet dat de Kuip straks vol zit met mensen met een Feyenoord-shirt met Aursnes op de rug", vertelt de Noor aan het Algemeen Dagblad.  

"Dus nee, ik verwacht van de aanhang van Feyenoord niet dat ze straks allemaal met nummer 17 op hun rug lopen. Ik zag trouwens wel al een Noorse vlag in de Kuip hangen. Het begin is er, haha", tekent het dagblad op.  

Dat Aursnes snel tot basiskrach zou uitgroeien, had hij zelf ook niet verwacht. "Ik realiseerde me dat ik niet zomaar meteen een basisplaats zou hebben. Toch ben ik in het elftal gekomen. Ik had een voordeel. Molde, de club waar ik speelde voor Feyenoord, speelt op dezelfde manier als wij nu. Druk zetten, afjagen, veel doelpunten maken. Het voelde vertrouwd." 

De fans van de Stadionclub hebben indruk gemaakt op de 26-jarige Noor. "De achterban is wel het grote verschil tussen Molde en Feyenoord. Deze club leeft zo enorm." Met de Rotterdammers hervat Aursnes de Eredivisie op zaterdag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!