Wedstrijdverslag

Ten Hag en Weghorst verliezen bij Botman: Newcastle over Man United heen

Ten Hag en Weghorst verliezen bij Botman: Newcastle over Man United heen

02-04-2023 19:23

Manchester United heeft de derde plaats in de Premier League verloren aan Newcastle United. De mannen van Erik ten Hag wisten uit bij Sven Botman en co. niet te winnen. Het werd 2-0 voor The Magpies.

Het begin van het duel was voortvarend. Zowel Newcastle United als Manchester United werden een aantal keer gevaarlijk. Onder meer Weghorst kreeg een schietkans na goed voorbereidend werk van Antony, maar de inzet belandde in het zijnet. Daarna kreeg ook Newcastle een mogelijkheid via Sean Longstaff. De middenvelder poeierde net voorlangs. Newcastle werd sterker en sterker, maar mede dankzij een uitstekend keepende David de Gea, bleef het bij 0-0 tot de rust.

Na rust ging Newcastle vrolijk verder met het zoeken naar de openingstreffer. Terwijl United via Antony pas rond de vijftigste minuut het eerste schot op goal loste, kreeg Newcastle na 65 minuten loon naar werken. Joe Willock wist op aangeven van Allan Saint-Maximin raak te koppen. Daarna kwam United er ondanks vele wissels van Ten Hag nog steeds niet aan te pas. In de 88ste minuut was het helemaal over en uit. De ingevallen Callum Wilson verdubbelde op aangeven van Kieran Trippier de score, waardoor de derde plek in de Premier League een feit werd voor Newcastle. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!