Reactie

De Jong gelooft nog in landstitel: 'Als er een gaatje komt, gaan we er vol voor'

De Jong gelooft nog in landstitel: 'Als er een gaatje komt, gaan we er vol voor'

01-04-2023 22:15

Luuk de Jong heeft nog altijd geloof in het kampioenschap voor PSV. De 32-jarige spits was zaterdagavond goed voor twee doelpunten in de 1-4 overwinning op NEC. Wanneer de concurrentie punten laat liggen, stelt de aanvoerder van de Eindhovenaren dat zij er vol voor gaan in dat gat te springen.

"Nou ja, ik denk dat we vaker wedstrijden goed beginnen, maar dan eindigen we het wat slechter", aldus De Jong na afloop voor de camera's van ESPN. "Ik denk dat we het in de hele eerste helft goed hebben gedaan en dat we doen wat van ons wordt gevraagd." Wat dat dan precies inhoudt? "Scherp zijn, agressief de bal op het middenveld afpakken en daar komt de 3-0 ook uit. Soms zakt dat wat weg en wordt het zo'n omschakelwedstrijd, maar dat gebeurde vandaag veel minder."

PSV pakt dus drie punten, staat op de tweede plaats in de Eredivisie en heeft in ieder geval voor even het gat met koploper Feyenoord verkleind tot vijf punten. Is er nog geloof in het kampioenschap? "Absoluut, het kan altijd nog. Maar we hebben het onszelf heel erg moeilijk gemaakt. Op dit moment is er een groot gat, maar ik heb wel gekkere dingen meegemaakt in mijn carrière. Als er een gaatje komt, dan gaan we daar vol voor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!