Reactie

Brands reageert op overlijden Slegers: 'Verrast je toch hoe snel het gaat'

Brands reageert op overlijden Slegers: 'Verrast je toch hoe snel het gaat'

01-04-2023 20:05

Marcel Brands, de algemeen directeur van PSV, heeft zaterdagavond gereageerd op het overlijden van Thijs Slegers. De voormalig perschef van de Eindhovenaren leed al gelangere tijd aan acute leukemie. Maandagochtend overleed hij op 46-jarige leeftijd.

"Het is een klap. Natuurlijk weet je dat het eraan gaat komen nadat Thijs had verteld hoe het ervoor stond", aldus Brands voor de camera's van ESPN. Slegers maakte vorig jaar al bekend dat hij ernstig ziek was. In de periode tot zijn dood vroeg hij veel aandacht voor het doneren van stamcellen, om zo lotgenoten te kunnen helpen. Die oproep werd zowel nationaal als internationaal opgepikt.

"Maar het verrast je dan toch hoe snel het dan gaat. Ik kreeg zelf vrijdag een telefoontje van zijn vrouw dat het heel slecht ging en Thijs eigenlijk niet meer kon en wilde. Dan krijg je een proces met morfine en dat soort dingen. Uiteindelijk kregen we maandagochtend het berichtje van zijn vrouw dat Thijs was overleden."

PSV speelt zaterdagavond om 20.00 uur uit bij NEC. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er een minuut stilte gehouden voor de oud-journalist van Voetbal International.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!