Volgende dreun voor Liverpool: City tikt Klopp en zijn mannen scheel in het Etihad

01-04-2023 15:25

Manchester City heeft zaterdag goede zaken gedaan in de kraker tegen Liverpool FC. De ploeg van Pep Guardiola werd in de eerste helft nog in verlegenheid gebracht door The Reds, maar kwamen langszij en rechtten in de tweede helft de rug. Het werd 4-1 in het Etihad Stadium.

Bij Liverpool begonnen Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis, terwijl Manchester City met Nathan Aké in de gelederen startte. Erling Haaland nam plaats op de bank. City nam meteen het heft in handen en kreeg enkele goede mogelijkheden in de openingsfase. Het was wachten op de eerste treffer van The Citizens, maar het was Liverpool dat eerst toesloeg. De ploeg van Jürgen Klopp ontsnapte in de counter en Mohamed Salah, die eerder op randje buitenspel stond, schoot goed binnen.

City liet het hoofd niet hangen na de verrassende achterstand en begon weer met voetballen. Na een klein half uur werd de stand weer rechtgetrokken na een fraaie aanval vanaf de linkerkant. Kevin de Bruyne vond Jack Grealish, die met een strakke voorzet Julian Álvarez bediende.

Met de ruststand van 1-1 was het City dat uit de startblokken schoot: De Bruyne zorgde luttele minuten na het fluitsignaal voor de 2-1. Liverpool kon het tempo van City niet bijbenen en zeven minuten later besliste Ilkay Gundogan de wedstrijd. Gakpo had nog een mooie actie in huis, maar zijn schot raakte doelman Ederson en bovendien werd daarvoor nog buitenspel geconstateerd.

Grealish beleefde een topwedstrijd tegen Liverpool en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt. De Engelsman ging een kwartier voor tijd de één-twee aan met De Bruyne en werd op zijn wenken bediend: 4-1. City speelde de wedstrijd uit en zorgt dat het verschil met Arsenal weer vijf punten is. The Gunners komen later op zaterdag in actie tegen Leeds United. Liverpool blijft op de zesde plek steken en moet vrezen dat het gat met Newcastle United groter zal worden.