Nieuws

In Rotterdam geboren Ajax-talent kon voor Feyenoord spelen: 'Ajax wilde hem wél'

In Rotterdam geboren Ajax-talent kon voor Feyenoord spelen: 'Ajax wilde hem wél'

01-04-2023 13:15

Jorrel Hato is een groot te boek staand talent van Ajax, maar had ook voor Feyenoord kunnen spelen. De 16-jarige verdediger is geboren in Rotterdam.

Hato, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht van Ajax, koos er in 2018 voor om bij Ajax te gaan spelen. De verdediger doorliep daarvoor een deel van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Volgens Henk van Stee hengelde Feyenoord ook naar de diensten van het talent.

"Ajax wilde Hato wél hebben en Feyenoord niet, dat was het verhaal", begint Van Stee in het Algemeen Dagblad. “Vanaf het moment dat de samenwerking tussen Ajax en Sparta officieel was beklonken, gaan er wel regelmatig spelers stagelopen in Amsterdam."

Toch had het ook anders kunnen lopen, stelt Van Stee. "Als die jongen zelf liever naar Feyenoord of PSV gaat, dan speelt hij daar.", aldus de voormalig technisch directeur van de Kasteelheren, die de daadkracht van Ajax bewierookt. "Op dat vlak heeft Ajax gewoon een voorsprong genomen op Feyenoord", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!