Nieuws

Simons genoot in Parijs: 'Ze krijgen nooit genoeg van winnen, dat heb ik nu ook'

Simons genoot in Parijs: 'Ze krijgen nooit genoeg van winnen, dat heb ik nu ook'

01-04-2023 07:43

Xavi Simons werd vrijdag uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand, stond tweemaal in de basis bij het Nederlands elftal afgelopen week en trekt de kar bij PSV. Zelf houdt de middenvelder het liefst zijn hoofd koel en neemt hij een voorbeeld aan Marco Verratti.

Simons kent uitstekende weken. De jongeling lijkt de belangrijkste schakel bij PSV en steekt er iedere week met kop en schouders boven uit. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en geeft aan dat hij vooral op mentaal gebied veel heeft geleerd. "Je leert om altijd meer en beter te willen. Elke dag, want dat zie je om je heen", begint Simons in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Of het nou Messi is of Sergio Ramos, die gasten hebben álles gewonnen in hun carrière, ze hebben ook alles in het leven. Tóch krijgen ze van winnen nooit genoeg. In drie jaar bij Paris Saint-Germain heb ik een beetje geproefd van hun mentaliteit en nu wil ik ook elke dag meer en beter."

In Parijs speelde Simons samen met onder andere Lionel Messi en Kylian Mbappé. Zelf kijkt hij liever naar een speler op zijn positie als voorbeeld. "Iedereen weet al wel hoe goed die zijn, van Marco Verratti weten veel mensen dat niet. Verratti is mijn favoriete speler. Hij maakt niet veel goals en geeft niet veel assists, maar hij is zó belangrijk. Bij Barcelona werd er in de jeugdopleiding al op gewezen dat je niet alleen moest kijken naar wie de goals maakt. Ze zeiden: let juist op Xavi, op Iniesta, op Dani Alves. Wat die allemaal doen voor het team. Zo kijk ik naar voetbal. En zo speel ik zelf."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!