Nieuws

Taylor gelooft in Amsterdamse landstitel: 'Zijn weleens gekkere dingen gebeurd'

Taylor gelooft in Amsterdamse landstitel: 'Zijn weleens gekkere dingen gebeurd'

01-04-2023 07:25

Kenneth Taylor gelooft nog steeds in een landstitel voor Ajax. De middenvelder heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij de Amsterdammers, maar dat heeft volgens de geboren Alkmaarder ook zijn nadelen.

Taylor kwam dit seizoen al 35 maal in actie voor Ajax en stond afgelopen week in de basis bij het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Ondanks de tweede plek in de competitie gelooft de middenvelder nog in het behalen van de titel. "Omdat het nog kán. Er zijn weleens gekkere dingen gebeurd", begint Taylor in gesprek met De Telegraaf. "Dat besef leeft heel erg in de spelersgroep. We mogen nooit in de situatie komen dat Feyenoord punten verspeelt en dat wij dat ook doen. Als Feyenoord misstappen maakt, moeten we toeslaan."

Door constant in het eerste te spelen neemt de druk op de twintigjarige middenvelder toe. "In het begin is het wel wennen hoeveel er op tv over je wordt gesproken en hoeveel bagger je op sociale media over je heen krijgt. Het raakt me nu niet meer, omdat het bij iedereen gebeurt en ik er niet zo veel mee kan. Veel mensen op internet hebben een nepaccount en zijn anoniem. Ik sta er best wel simpel in. Iedereen heeft zijn eigen mening en dat is prima."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!