Exclusive

VN TV-gids: Welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld? De duels op een rijtje

VN TV-gids: Welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld? De duels op een rijtje

01-04-2023 12:30 Laatste update: 15:31

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen is. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden vandaag.

Manchester City - Liverpool FC

In Engeland wordt bovendien een monsteraffiche afgewerkt: Manchester City ontvangt het Liverpool FC van Virgil van Dijk en Cody Gakpo. In de voorbije seizoenen stond dit onderonsje altijd garant voor spektakel en een zeer hoog niveau. City is zoals altijd vol in de strijd voor de landstitel, maar kent nu wel een achterstand van acht punten op koploper Arsenal. Met een overwinning kan het verschil weer terug worden gebracht naar vijf punten, gezien City wel een wedstrijd minder speelde.

Liverpool is dit seizoen minder van doen en is terug te vinden op plek zes. Jürgen Klopp en de zijnen beleefden een horrorstart in Engeland, maar klimmen inmiddels weer langzaam richting de top. De verschil met nummer vier Tottenham Hotspur, waar het een puinhoop is, bedraagt zeven punten. Met een stunt in het Etihad Stadium komt de top vier ineens heel dichtbij voor Liverpool.

Het duel begint vroeg, om 13.30 uur Nederlandse tijd, en wordt uitgezonden door Viaplay.

AZ - SC Heerenveen

Hoewel Feyenoord de koppositie stevig in handen heeft, blijft het in de strijd om de tweede plek onvermeend spannend in de Eredivisie. AZ kan Ajax flink onder druk zetten door een goed resultaat neer te zetten in het thuisduel met SC Heerenveen. De ploeg van Pascal Jansen stuntte in de Conference League door SS Lazio uit te schakelen, maar ging vervolgens wel met 2-1 onderuit tegen FC Twente. 

Bij Heerenveen ligt de focus volledig op het behalen van de play-offs. De nummer negen van de competitie staat in punten gelijk met nummer acht NEC en kan met een gelijkspel of overwinning goede zaken doen in Alkmaar.

De twee ploegen trappen om 16.30 uur af en het duel is live te volgen op ESPN.

NEC - PSV

In het duel tussen NEC en PSV staat eigenlijk precies hetzelfde op het spel als het eerder genoemde duel tussen AZ en Heerenveen. PSV staat net als AZ twee punten achter nummer twee Ajax en kan extra druk op de Amsterdammers zetten met een overwinning in Nijmegen. NEC staat op een keurige achtste plek en kan dit seizoen zelfs play-offs voor Europees voetbal behalen. Daarvoor moet het echter wel Heerenveen en RKC Waalwijk zien af te schudden.

PSV behaalde een teleurstellend gelijkspel tegen Vitesse in de vorige speelronde. NEC won overtuigend met 1-3 van RKC.

Het duel start om 20.00 en wordt uitgezonden op ESPN.

Benieuwd naar de verdere wedstrijden van zaterdag 1 april? Neem hier dan een kijkje!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!