Reactie

Hugo de Jonge tikt Ajax op vingers: 'Zijn daarop aangesproken, zo zijn de regels'

Hugo de Jonge tikt Ajax op vingers: 'Zijn daarop aangesproken, zo zijn de regels'

07-01-2022 20:28

Ajax is op de vingers getikt door Hugo de Jonge. De demissionair Minister van Volksgezondheid reageert op het feit dat de Amsterdammers zich niet hielden aan de coronaregels. Meerdere Ajacieden testten positief op corona, maar vlogen toch terug naar Nederland.

Nadat Ajax meerdere positieve coronatestuitslagen terugkreeg, besloot de landskampioen het trainingskamp in Portugal vroegtijdig af te blazen. De besmette Ajacieden moesten eigenlijk in isolatie achterblijven, maar zijn in een privévliegtuig teruggegaan naar Nederland.

De Jonge is daar niet blij mee, laat hij weten aan De Telegraaf. "Overal geldt dat iemand zich moet houden aan de regels die een land stelt. Sporters zijn niet uitgezonderd van wet- en regelgeving en staan niet boven de wet. Dat betekent gewoon dat als je besmet bent, je in quarantaine moet en niet moet vliegen. Zo zijn de regels."

"Ajax is daarop aangesproken", vervolgt De Jonge. "Iedereen moet zich gewoon aan de regels houden. Een fout? Yes."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!