Nieuws

Topspits onthult: 'Zaakwaarnemer liet lijst met namen zien, ook Ajax zat daarbij'

Topspits onthult: 'Zaakwaarnemer liet lijst met namen zien, ook Ajax zat daarbij'

31-03-2023 13:40

Het had zomaar kunnen zijn dat Victor Osimhen nu het shirt van Ajax droeg. De revelatie van Napoli onthult dat de Amsterdammers in het seizoen 2016/17 naar zijn diensten hengelden.

Met 25 goals is Osimhen dit seizoen één van de vele revelaties bij Napoli. De spits is momenteel topscorer van de Serie A en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij de Scudetto met de Napolitanen omhoog mag houden. Ook is de Nigeriaan nog altijd actief in de Champions League met Napoli, waar hij in de kwartfinale tegen AC Milan speelt. Zijn carrière had toch een stuk anders kunnen lopen, onthult hij.

"Mijn zaakwaarnemers lieten me een lijst met geïnteresseerde clubs zien", begint Osimhen bij Nigeria info. Ajax blijkt één van deze clubs te zijn. "Daar zaten veel Europese topclubs bij. Barcelona, Internazionale, Atlético Madrid, Arsenal, Ajax, Anderlecht en ook Wolfsburg en Spartak Moskou", aldus de spits, die uiteindelijk voor Wolfsburg koos.

"We zochten naar een club waar ik meteen kon spelen. Ik heb gebeld met Arsène Wenger, hij wilde me maar hij kon me geen speeltijd garanderen", vervolgt Osimhen. "Mijn broer adviseerde me om voor Wolfsburg te kiezen, de trainer (Valérien Ismaël, red.) wilde me heel graag hebben en dat liet hij meer blijken."

Uiteindelijk brak Osimhen niet door bij Wolfsburg, waardoor hij naar Lille OSC vertrok. In Frankrijk speelde hij nog in de Champions League tegen Ajax, waarna Napoli hem voor liefst 75 miljoen euro oppikte.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!