Nieuws

Napoli kan boete verwachten: drie 'quarantainespelers' deden mee tegen Juventus

Napoli kan boete verwachten: drie 'quarantainespelers' deden mee tegen Juventus

07-01-2022 10:35

Juventus-Napoli ging als een van de weinige Serie A-duels van donderdag wél door, al zijn de coronaregels niet opgevolgd. Piotr Zielinski, Stanislav Lobotka en Amir Rrahmani stonden bij de Napolitanen in de basis, terwijl zij in quarantaine hadden moeten zitten.

I Partenopei riskeren een boete. Het drietal was in contact geweest met een positief besmette teamgenoot, terwijl ze de boosterprik nog niet hebben gehad. Van de ASL van de provincie Napels - de Italiaanse equivalent van de GGD - riep hen daarom op om in thuisisolatie te gaan. De club negeerde de ASL en stelde Zielinski, Lobotka en Rrahmani wél op, omdat volgens Napoli het protocol van de Serie A voorschrijft dat een negatieve test voldoende is. 

Napoli beargumenteert dat het drietal nog niet in aanmerking komt voor een boostervaccin, omdat de desbetreffende spelers vijf maanden geleden de eerste dosis gehad heeft. De vraag rijst of de Italiaanse overheid meegaat in het verhaal van de nummer drie van de Serie A. Zo niet, dan volgt er waarschijnlijk een boete.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!