Nieuws

'Als er iemand is die Haaland stil kan krijgen, dan is dat Virgil van Dijk'

'Als er iemand is die Haaland stil kan krijgen, dan is dat Virgil van Dijk'

30-03-2023 23:03 Laatste update: 23:42
2

Roy Keane heeft alle vertrouwen in Virgil van Dijk. Volgens de analist is de Oranje-captain degene die Erling Haaland zal afstoppen in de kraker tussen Liverpool en Manchester City.

Komend weekend staan de twee Engelse grootmachten tegenover elkaar in de Premier League. Bij City gaat het vooral over doelpuntenmachine Erling Haaland. "Het aantal doelpunten is ongelooflijk voor een speler van zijn leeftijd", vertelt Keane in gesprek met Stats Perform. "Als je bij Man City speelt weet je als spits dat je kansen krijgt om te scoren. Maar dan is er ook nog iemand als Van Dijk, die een speler van wereldklasse is. Als er iemand is die Haaland stil kan krijgen, dan is hij dat zeker."

Van Dijk kreeg in de afgelopen interlandperiode met Oranje de nodige kritiek van onder meer Ruud Gullit en Marco van Basten. De captain van het Nederlands elftal wilde niet teveel woorden vuil maken aan de kritiek. "Tegenwoordig krijgt iedereen een platform om een mening te geven, het gaat ermee hoe je ermee omgaat. Het hoort bij voetballer zijn, we zijn geen robots. Misschien vergeten mensen dat soms wel eens", reageerde Van Dijk op de woorden van de analisten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!