Breaking news

Witte rook in Arnhem: Vitesse tot 2030 verzekerd van GelreDome

Witte rook in Arnhem: Vitesse tot 2030 verzekerd van GelreDome

30-03-2023 20:48 Laatste update: 20:57
1

Vitesse heeft een akkoord bereikt met stadioneigenaar Nedstede over een nieuw huurcontract voor het GelreDome. De verbintenis geldt tot 1 oktober 2023.

Vitesse is blij dat de stadionkwestie is opgelost. "Er is nu eindelijk duidelijkheid voor Vitesse", vertelt Peter Rovers, de interim directeur van de Eredivisie-club, in het persbericht van de Arnhemmers. "En daarmee komt er ook rust rond dit dossier, óók in het kader van de licentievoorwaarden." Het akkoord volgde na een lange periode, waarin veel gesprekken gevoerd werden. "Het was een vervelende situatie, die we als club eerder hadden moeten oplossen."

"Daarvoor spreken we onze dank uit richting de betrokken partijen, in het bijzonder aan Michael van de Kuit van Stadion Arnhem, en natuurlijk ook aan onze beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de onderhandelingsgesprekken, hetgeen illustratief is voor zijn betrokkenheid bij onze club", vervolgt Rovers.

Ook van de Kuit, die als stadioneigenaar toe zal treden tot de raad van advies van Vitesse, is blij dat er eindelijk duidelijkheid is. "Het was een gecompliceerde kwestie, die ons allemaal veel tijd en energie heeft gekost. Het is goed dat we dat nu achter ons kunnen laten. Ik kijk uit naar de samenwerking met Coley Parry, Peter Rovers en alle andere bij Vitesse betrokken personen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!