Exclusive

Dit zijn de vijf duurste uitgaande transfers van de Jupiler Pro League

Dit zijn de vijf duurste uitgaande transfers van de Jupiler Pro League

30-03-2023 18:58 Laatste update: 19:14

De transfer van Willian Pacho naar Eintracht Frankfurt levert Royal Antwerp FC een clubrecord op. Naar verluidt vertrekt de Ecuadoriaanse centrumverdediger voor een bedrag van zestien miljoen euro naar de Bundesliga. Wat zijn de vijf duurste uitgaande transfers uit de Jupiler Pro League? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Door de jaren heen worden de transferuitgaven van de Europese topclubs steeds hoger. Jupiler Pro League-clubs profiteren hiervan door hun smaakmakers voor mooie bedragen te verkopen. Ondanks dat de Belgische ploegen vaak zelf geen astronomische bedragen kunnen neertellen, zorgen deze transfers er wel voor dat er meer financiële mogelijkheden zijn. Deze vijf transfers leverden de hoogste bedragen op voor de Belgische clubs.

5. Youri Tielemans (25 miljoen euro -> AS Monaco)

We trappen het rijtje af met een van de grootste talenten die op de Belgische voetbalvelden heeft rondgelopen: Youri Tielemans. De creatieve middenvelder stond te boek als wonderkind en kon op jonge leeftijd naar alle grote Europese ploegen. Op twintigjarige leeftijd maakte het talent van RSC Anderlecht voor 25 miljoen euro de overstap naar AS Monaco, maar brak hier nooit écht door. De Belgisch international staat sinds 2019 onder contract bij Leicester City.

4. Wesley Moraes (25 miljoen euro -> Aston Villa)
Ook Wesley Moraes vertrok voor een bedrag van 25 miljoen euro uit de Jupiler Pro League. De toenmalige spits van Club Brugge besloot op 22-jarige leeftijd de overstap naar Aston Villa te maken. De Braziliaan had het zwaar in Engeland, waardoor hij in de zomer van 2021 terugkeerde bij Club Brugge. Hier zou hij uiteindelijk een halfjaar op huurbasis spelen. Na een uitstapje naar zijn vaderland, speelt Wesley nu voor UD Levante. De huurling keert in de zomer terug bij Aston Villa.

3. Jérémy Doku (26 miljoen euro -> Stade Rennes)
Jérémy Doku vertrok evenals Tielemans en Wesley op zeer jonge leeftijd uit België. Al op achttienjarige leeftijd verliet de Belgisch international zijn geliefde RSC Anderlecht – waar hij een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot – voor Stade Rennes. De inmiddels twintigjarige vleugelaanvaller heeft dit seizoen negentien wedstrijden gespeeld in de Ligue 1, waarin hij slechts één keer trefzeker was.

2. Jonathan David (27 miljoen euro -> LOSC Lille)
Op nummer twee van duurste uitgaande transfers van de Jupiler Pro League staat Jonathan David. De Canadees verliet KAA Gent in de zomer van 2020 voor LOSC Lille. Hij was destijds twintig jaar oud en leverde zijn voormalige werkgever een mooi bedrag van 27 miljoen euro op. Na zijn transfer naar Frankrijk ontwikkelde David zich uitstekend. Hij beleefde in 2021 een topjaar met zijn huidige werkgever, de Franse landstitel werd voor het eerst in tien jaar weer veroverd.

1. Charles De Ketelaere (32 miljoen euro -> AC Milan)
De lijstaanvoerder van dit rijtje is Charles De Ketelaere. De talentvolle Belg maakte afgelopen zomer de overstap naar de Serie A. Club Brugge ontving 32 miljoen euro voor de vleugelaanvaller, die zijn draai nog niet helemaal heeft gevonden bij AC Milan. Waar hij in Brugge alle vrijheid kreeg om zijn kwaliteiten te etaleren, worden er in Italië andere dingen gevraagd. Hoe ver de ster van De Ketelaere zal rijzen moet de toekomst uitwijzen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!