Nieuws

Van Dumfries tot Reijnders: deze Nederlandse spelers voetballen in de Serie A

Van Dumfries tot Reijnders: deze Nederlandse spelers voetballen in de Serie A

23-10-2023 13:30 Laatste update: 23 januari - 19:30

Tijdens deze winterse transferperiode hebben enkele Nederlanders de stap naar en uit de Serie A gezet. Welke Nederlanders voetballen allemaal in de Serie AVoetbalNieuws zet de landgenoten voor je op een rijtje!

De hoogste voetbalcompetitie van Italië telt in totaal negentien Nederlandse voetballers. Een aantal spelers zijn door hun status als international van het Nederlands Elftal al bekend, waar andere landgenoten in de Serie A minder belletjes doen rinkelen. Afgelopen zomer maakte een aantal Nederlandse voetballers nog de overstap van de Eredivisie naar de Serie A, waar dat deze winter niet anders is en zich zo toevoegen aan het onderstaande lijstje.

De grootste namen in het lijstje Nederlandse Serie A-spelers zijn Oranje-internationals Denzel Dumfries en Teun Koopmeiners. Toch zijn er ook een aantal namen die voor sommigen minder bekend zijn, zoals die van Kingsley Ehizibue. Deze voetballer met de Nederlandse nationaliteit heeftt dan ook nooit voor een Nederlandse topclub gespeeld, maar wist via een ander pad toch de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie te bereiken.

Nederlandse voetballers in de Serie A:

Atalanta: Mitchell Bakker, Hans Hateboer, Marten de Roon, Teun Koopmeiners
Bologna: Sam Beukema, Sydney van Hooijdonk, Joshua Zirkzee
Hellas Verona: Tijjani Noslin, Elayis Tavsan
Genoa: Kevin Strootman
Internazionale: Denzel Dumfries, Davy Klaassen, Stefan de Vrij
Juventus: Livano Comenencia*
AC Milan: Tijjani Reijnders
AS Roma: Rick Karsdorp, Dean Huijsen
Torino: Perr Schuurs
Udinese: Kingsley Ehizibue

*Wacht nog op debuut

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!