Nieuws

'FC Barcelona-grootverdieners genoemd: opvallende namen in de top-vijf'

'FC Barcelona-grootverdieners genoemd: opvallende namen in de top-vijf'

07-01-2022 10:07

De Spaanse journalist Lluis Canut heeft de salarisuitgaven van FC Barcelona wereldkundig gemaakt. Na het vertrek van Lionel Messi en Antoine Griezmann verdient Gerard Piqué verreweg het meest in Camp Nou.

Op jaarbasis zou de Spaanse stopper 28 miljoen euro opstrijken, inclusief bonussen. Daar moet wel bij gezegd worden dat Piqué momenteel door de noodlijdende situatie van de Catalaanse club salaris heeft ingeleverd. Hoeveel hij van de 28 miljoen overhoudt, is niet bekend. Sergio Busquets en Jordi Alba hoeven zich met respectievelijk 23 en 20 miljoen euro per jaar financieel ook geen zorgen te maken.

Dat Barcelona Samuel Umtiti en Philippe Coutinho het liefst deze winter nog kwijt wil, is allesbehalve verrassend. Waar de Fransman twintig miljoen euro per jaar verdient, kan de Braziliaanse middenvelder ieder jaar zestien miljoen euro bijschrijven. Marc-André Ter Stegen (veertien miljoen euro), Ousmane Dembélé (twaalf miljoen euro) en Sergi Roberto (twaalf miljoen euro) vallen buiten de top-vijf, al verdienen zij ook een goed belegde boterham. Memphis Depay en Frenkie de Jong worden niet genoemd door de TV3-verslaggever, al ontvangen zij naar verluidt iets minder dan tien miljoen euro per jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!