Opinie

Feyenoord had me niet willen hebben als ik een slechte speler was geweest

"Feyenoord had me niet willen hebben als ik een slechte speler was geweest"

30-03-2023 16:18

Thomas van den Belt ziet een droom uitkomen met zijn transfer van PEC Zwolle naar Feyenoord. De liefde voor de Rotterdammers werd de middenvelder met de paplepel ingegoten.

Woensdag werd de zomerse transfer van Van de Belt van de Keuken Kampioen Divisie-club naar de huidige koploper van de Eredivisie officieel bekendgemaakt. "Feyenoord is mijn club", zegt de spelverdeler bij de NOS. Zijn opa besmette zijn kleinzoon al met het 'Feyenoord-virus'. "Dat heeft hij goed gedaan", vervolgt de middenvelder lachend.

Van den Belt weet wel waarom Feyenoord bij hem uitkwam. "Ik denk dat ik gewoon gepresteerd heb op het veld en dat dit Feyenoord en andere clubs is opgevallen. Ze hadden mij niet willen hebben als ik een slechte speler was." Die uitspraken zijn een understatement. Met dertien goals en acht assists vervult hij een hoofdrol bij de huidige Keuken Kampioen Divisie-koploper.

In de winterstop waren de Rotterdammers ook al concreet, maar zag PEC geen aanleiding om de sterkhouder te laten vertrekken. Met de Blauwvingers heeft Van den Belt maar één doel: kampioen worden. Daarnaast hoopt hij dat Feyenoord aan het eind van de rit met de kampioensschaal op de Coolsingel staat. "Dat zou uniek zijn. Van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!