Nieuws

'Hartstikke fitte' Linssen sluit niet af in Japan: 'Dan nog één of twee jaar door'

'Hartstikke fitte' Linssen sluit niet af in Japan: 'Dan nog één of twee jaar door'

30-03-2023 16:02

Bryan Linssen speelt sinds de afgelopen zomer voor Urawa Red Diamonds in Japan, maar hoopt zijn carrière af te sluiten in Nederland. Aan stoppen denkt de inmiddels 32-jarige aanvaller niet.

De Limburger verliet Feyenoord afgelopen zomer voor het avontuur in Japan, waar hij nog tot medio 2025 vastligt. "Na deze tijd in Japan wil ik wel weer terug naar Nederland, denk ik", vertelt Linssen aan VoetbalPrimeur. Het lijkt me mooi om daar dan zeker nog één of twee jaartjes te voetballen. Als het toch opnieuw een buitenlands avontuur wordt, zie ik het alleen dichter bij huis voor me, in plaats van zo ver weg als hier."

Alhoewel hij graag terug is in Nederland, heeft Linssen het naar zijn zin in Japan. Mede ingegeven door het financiële plaatje besloot hij naar Azië te verkassen. Toen Feyenoord na het vertrek van Cyriel Dessers op zoek ging naar een nieuwe spits, wist de kleine aanvaller genoeg. "Wetende dat ik bij Feyenoord misschien tweede viool zou spelen, dacht ik: deze kans moet ik niet laten lopen."

Aan stoppen denkt de Limburger nog lang niet. "Ik was vorig jaar dan geblesseerd, maar voor de rest heb ik nooit last van kwetsuren. Ik ben nog hartstikke fit. Ik wil eigenlijk zo lang mogelijk doorgaan met voetballen", aldus Linssen tegenover het medium.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!