Transfernieuws

'Barcelona wil af van Dest: Bundesliga-topploeg toont interesse in Amerikaan'

'Barcelona wil af van Dest: Bundesliga-topploeg toont interesse in Amerikaan'

30-03-2023 15:31

Sergiño Dest lijkt niet langer in de plannen van FC Barcelona voor te komen. Over belangstelling heeft de Amerikaanse rechtsback niet te klagen, weet Diario SPORT.

Volgens informatie van de Spaanse krant is Ajax-beul en Bundesliga-stuntploeg Union Berlin één van de geïnteresseerde partijen. Zij zouden de verrichtingen van Dest met bovengemiddelde interesse volgen. Barcelona zou niet langer prijs stellen op de aan AC Milan verhuurde vleugelverdediger.

Alhoewel de Blaugranas inzetten op een permanente transfer, sluit SPORT niet geheel uit dat Dest nogmaals voor één jaar wordt verhuurd. Union zou concreet willen worden op het moment dat plaatsing voor de Champions League definitief binnen is.

Naast de Berlijners zouden ook diverse Spaanse ploegen Dest willen huren. Union heeft echter de beste papieren voor de Amerikaan in handen. West Ham United en Crystal Palace zijn de twee Engelse ploegen met belangstelling die worden genoemd.

Inmiddels is de marktwaarde van de 22-jarige Dest gekelderd naar zo'n twaalf miljoen euro. Zijn contract bij Barcelona verloopt medio 2025.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!