Nieuws

Bijzondere onthulling over Van Basten: 'Voor de training stond hij op zijn hoofd'

Bijzondere onthulling over Van Basten: 'Voor de training stond hij op zijn hoofd'

30-03-2023 14:21

KAA Gent-captain Sven Kums kwam in het verleden uit voor sc Heerenveen en werkte daar samen met Marco van Basten. De 35-jarige middenvelder doet een opmerkelijke onthulling over San Marco in gesprek met Eleven Belgium.

Tussen 2011 en 2013 stond Kums onder contract in Friesland, waar hij Van Basten als coach had. "Naast het veld klikte het wel", begint de spelverdeler in gesprek met het medium. "Het was een heel aangename man en hij was altijd in voor een babbel. Als trainer klikte het inderdaad niet. Hij was een veel betere voetballer dan een trainer."

Toch etaleerde Van Basten zelfs in zijn tijd als coach nog zijn klasse. "Als hij meedoet bij een rondo'tje was het niet normaal...", klinkt het bewonderend. "Hij deed ook yoga voor de training, dan stond hij ineens op zijn hoofd", lacht Kums. "Ik app hem nog weleens soms en dan appt hij direct terug.

De stap van KV Kortrijk naar Heerenveen in 2011 pakte voor Kums goed uit, waar hij ging samenspelen met diverse spelers die zich later in de top vestigden. "Onder Marco van Basten ging ik wat hoger spelen op het veld en speelde Marten de Roon achter mij. Ziyech ontwikkelde zich heel snel, het was een enorm talent", aldus Kums.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!