Nieuws

'Kökçü is moeilijk te houden, die gaat zeker voor groot bedrag weg bij Feyenoord'

'Kökçü is moeilijk te houden, die gaat zeker voor groot bedrag weg bij Feyenoord'

30-03-2023 12:52 Laatste update: 12:59
1

Orkun Kökcü maakt dit seizoen indruk bij Feyenoord en de Turkse nationale ploeg en dat is niet onopgemerkt gebleven. Ronald de Boer verwacht dat de spelverdeler een mooi bedrag zal gaan opleveren voor de Rotterdammers.

"Hij neemt bij Turkije dezelfde rol in als bij Feyenoord: het heft in handen nemen op het middenveld, altijd vooruit kijken, heersend aan de bal", steekt De Boer van wal bij Ziggo Sport. "Hij probeert altijd vooruit te spelen. Zeker met Hakan Calhanoglu van Internazionale kan hij het heel goed vinden."

"Dat fysieke, hij heeft het licht gezien", vervolgt De Boer. "Je moet zorgen dat je een sportlichaam hebt. Dat heeft hij nu. Een goed schot had hij ook altijd al. Je ziet aan alles dat die jongen zo lekker in zijn vel zit. Hij ziet er ongelooflijk fit uit. Daardoor maakt hij zo'n geweldig seizoen door, want hij kan natuurlijk geweldig voetballen. Als je dat dan ook nog eens negentig minuten lang kan doen en zelfs ballen af kunt pakken door veertig meter terug te sprinten."

De Boer verwacht dat Kökçü een mooi geldbedrag op gaat leveren voor Feyenoord. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2025. "Hij gaat zeker voor een heel groot bedrag weg voor Feyenoord. Ik denk dat hij ook moeilijk te houden is. Ze doen het geweldig in de Eredivisie en in Europa, maar hij doet het ook nog eens op dit niveau. Die is moeilijk te stoppen. Ik denk dat hij toch droomt van clubs als Galatasaray of Fenerbahçe."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!