Reactie

Vaste basiskracht weigert aanbieding, Sparta lijkt afscheid te nemen van viertal

Vaste basiskracht weigert aanbieding, Sparta lijkt afscheid te nemen van viertal

30-03-2023 11:53

Het heeft er alle schijn van dat Mica Pinto komende zomer transfervrij de deur uitloopt bij Sparta Rotterdam. De Kasteelheren willen graag verlengen, maar de linksback heeft bedankt voor de aanbieding.

Via de clubkanalen maakt Sparta bekend welke contracten het formeel opzegt. Clubs zijn verplicht om dat voor 1 april te communiceren. De nummer zes van de Eredivisie schrijft dat Pinto, een vaste kracht in het elftal van Maurice Steijn, een contractaanbieding naast zich neer heeft gelegd. Het is daardoor 'waarschijnlijk dat hij na dit seizoen niet meer bij Sparta zal spelen'.

Naast Pinto lijken nog drie Spartanen te gaan vertrekken. De contracten van Tim Coremans, Mohammed Tahiri en Younes Namli zijn formeel opgezegd. Sparta mag later alsnog verlengen met de drie. Het is vooral opvallend dat Sparta niet langer doorgaat met Namli, aangezien hij regelmatig in de basis staat. Captain Adil Auassar maakte recent bekend dat hij na dit seizoen stopt met voetballen.

De verbintenissen van Dirk Abels, Aaron Meijers en Jason Meerstadt lopen ook af, maar Sparta is met die spelers in gesprek over een verlengde samenwerking. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!