Nieuws

Frimpong verklaart topseizoen bij Leverkusen: 'Box-to-box aan de zijlijn'

Frimpong verklaart topseizoen bij Leverkusen: 'Box-to-box aan de zijlijn'

30-03-2023 11:28

Jeremie Frimpong is bij Bayer Leverkusen bezig aan een topseizoen. De rechtsback koos mede dankzij de succesverhalen van diverse jonge spelers er in 2021 voor om naar Duitsland te verkassen.

In dit seizoen is Frimpong als wingback al goed voor maar liefst zeven doelpunten en negen assists gemeten over alle competities. In januari 2021 telde Die Werkself nog twaalf miljoen euro neer om de jonge verdediger van Celtic in te lijven. "Hier voel ik dat ik me kan ontwikkelen", vertelt Frimpong in gesprek met Relevo. "Ik denk aan spelers als Sancho, die bij Manchester City (in de jeugdopleiding, red.) mijn teamgenoot was. Hij deed het heel goed bij Dortmund, in de Champions League en in de Bundesliga"

Naast Sancho zijn ook Ousmane Dembélé, Kai Havertz en Erling Haaland voorbeelden waar Frimpong op doelt. "De lijst is erg lang." Vervolgens wordt de jeugdinternational gevraagd naar zijn offensieve kwaliteiten. "Ze weten dat ik aanvallend goed ben, dus dat moest ik op de juiste momenten gebruiken. Ik ben een snelle voetballer, héél snel. Ik hou van dribbelen, aanvallen, maar ook verdedigen. Ik zou zeggen dat ik een box-to-box ben, maar dan aan de zijlijn. De hele tijd op en neer. Ik heb veel van energie."

Onder leiding van Xabi Alonso is Leverkusen na een dramatische seizoenstart opgeklommen naar de zesde plaats in de Bundesliga. Daarnaast staat de ploeg in de kwartfinale van de Europa League. "Je kunt naar onze prestaties kijken en zeggen dat onze stijl is veranderd. Hij is een geweldige coach. Hij kwam en gaf ons nieuwe energie. Het is een nieuwe start met hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!