Nieuws

Saka oogst lof: 'Kan maar een belangrijkere speler bedenken en dat is Messi'

Saka oogst lof: 'Kan maar een belangrijkere speler bedenken en dat is Messi'

30-03-2023 07:23 Laatste update: 08:04

Arsenal FC is hard op weg naar de titel in de Premier League. Dat is volgens oud-speler Tony Adams vooral te danken aan Bukayo Saka.

De Londenaren lijken voor het eerst sinds 2004 de titel in de Premier League te gaan pakken. Arsenal staat vijf verliespunten voor op Manchester City, al nemen de twee clubs het eind april nog wel tegen elkaar op.

Adams is onder de indruk van The Gunners, maar vooral van Saka. "Saka is dit seizoen waanzinnig en de reden dat Arsenal de koploper is in de Premier League", aldus de oud-verdediger tegenover The Sun. "Ik kan maar een speler bedenken die momenteel beter en belangrijker is met doelpunten en assists. En dat is Lionel Messi."

Saka staat zesde op de topscorerslijst van de Premier League met twaalf doelpunten. Ook leverde de aanvaller al tien assists. "Haaland scoort ook veel voor Manchester City en Marcus Rashford heeft ook een geweldig seizoen, maar Saka is zonder enige twijfel de beste speler van de Premier League."

De jeugdexponent van de Londenaren speelt sinds 2019 in het eerste en heeft nog een contract tot medio 2024. De gesprekken over een nieuw contract worden al gevoerd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!