Nieuws

Van Dijk en Aké zetten 'vriendschap' aan de kant in kraker: 'Oorlog op het veld'

Van Dijk en Aké zetten 'vriendschap' aan de kant in kraker: 'Oorlog op het veld'

30-03-2023 06:51

Na de veelbesproken interlandperiode met Oranje nemen Virgil van Dijk en Nathan Aké het zaterdag tegen elkaar op in de Premier League. De verdedigers van Manchester City en Liverpool FC gaan veel met elkaar om in Engeland, maar tijdens de kraker gaat de knop om.

Van Dijk erkent tegenover De Telegraaf dat hij erg close is met Aké in het dagelijks leven. "We wonen vlak bij elkaar, onze families kunnen het heel goed vinden en we zien elkaar wekelijks." Van Dijk kreeg veel kritiek over zich heen tijdens de interlandperiode, terwijl Aké wederom goed presteerde en zelfs tweemaal scoorde tegen Gibraltar. Van Dijk 'kan echt genieten' van de bescheidenheid van zijn concullega. "Ook van het feit dat hij momenteel zo goed speelt en belangrijk is voor Oranje en City."

"Naat zit, denk ik, al het hele jaar in een goede flow", gaat Van Dijk verder. "Hij haalt een heel constant niveau en dat is voor een voetballer het moeilijkste dat er is. Ik ben blij voor hem, omdat ik zie wat er achter de schermen gebeurt en hoeveel hij ervoor over heeft." Toch gaat de knop zaterdag om tijdens de kraker. "Als het fluitje gaat, is het strijden en oorlog op het veld. Daarna pakken we de vriendschap weer op en zijn er belangrijkere dingen in het leven dan voetbal."

Terwijl Liverpool een moeizaam seizoen draait, strijd Manchester City nog vol voor de titel. De kritiek die Van Dijk ontvangt vindt Aké echter niet op zijn plaats. "Virgil is een leider voor Oranje en voor Liverpool en wat hij bereikt heeft, is niet niks. Hij is echt een heel grote persoonlijkheid. Kennelijk zien de mensen niet hoe belangrijk Virgil binnen en buiten het veld voor ons is. We kunnen ons geen betere aanvoerder wensen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!