Reactie

Steijn leeft met borst vooruit toe naar Feyenoord: 'Wij hebben ook onze wapens'

Steijn leeft met borst vooruit toe naar Feyenoord: 'Wij hebben ook onze wapens'

29-03-2023 23:38

Maurice Steijn is onder de indruk van de prestaties van Feyenoord dit seizoen. De oefenmeester van Sparta staat zondag met zijn ploeg tegenover de andere club uit Rotterdam en wil hen het moeilijk gaan maken.

"Alle lof naar Slot en het hele gebeuren", begint Steijn in gesprek met ESPN. De Haagse trainer wil niets weten van een onemanshow in de persoon Slot. "Ze halen met z’n alle goede spelers binnen die goed ingepast worden. Slot is natuurlijk de eindverantwoordelijke en daar verdient hij alle credits voor, maar hij heeft denk ik ook een heel goed team om hem heen waardoor hij zo goed kan functioneren."

Aan Sparta de taak om Feyenoord aan het wankelen te brengen in de rol als stevige koploper van de Eredivisie. Hoe gaat de club uit Spangen dat aanpakken? "Het is lastig, het is een goed geheel", vervolgt Steijn, die ook naar de door de Stadionclub gewonnen wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk (7-1) en Ajax (2-3) heeft gekeken. "Hoe overtuigend ze wedstrijden winnen. Ze waren overtuigend in de Arena en in Europa. Maar ook wij hebben onze wapens. Iedereen in de competitie hebben we het daar heel moeilijk mee gemaakt en dat gaan we zondag ook weer proberen", besluit hij.

Het duel tussen Sparta en Feyenoord wordt aankomende zondag afgewerkt op het Kasteel. De Rotterdamse derby begint om 14.30.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!