Nieuws

'Goed nieuws voor Ajax: uitsupporters 'gewoon' welkom tijdens wedstrijd tegen PSV'

'Goed nieuws voor Ajax: uitsupporters 'gewoon' welkom tijdens wedstrijd tegen PSV'

29-03-2023 20:39

Tijdens de wedstrijd tussen PSV en Ajax van komende april zijn 'gewoon' uitsupporters welkom, meldt het Eindhovens Dagblad. Dat is benoemingswaardig, aangezien dit de laatste twee keer in Amsterdam niet het geval was.

Volgens het ED mag Ajax zo’n zevenhonderd supporters meenemen naar Eindhoven. Dat kan een belangrijke rol spelen voor de Amsterdammers, aangezien het altijd fijner is om mét uitsupporters te spelen dan zonder. De wedstrijd tussen PSV en Ajax lijkt ook belangrijk te worden voor de strijd om de tweede plek in de Eredivisie.

Dat er uitsupporters welkom zijn bij een wedstrijd tussen PSV en Ajax is geen vanzelfsprekendheid. Tijdens de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena die op 6 november 2022 tussen beide clubs werd gespeeld (1-2), waren geen PSV-supporters welkom. Dat was een besluit van de Amsterdamse driehoek, naar aanleiding van de antisemitische spreekkoren die door het stadion galmde tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, die met 3-5 door PSV werd gewonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!