Nieuws

Opmerkelijk: Mauro twee wedstrijden geschorst ondanks downplay Van Nistelrooij

Opmerkelijk: Mauro twee wedstrijden geschorst ondanks downplay Van Nistelrooij

29-03-2023 20:25 Laatste update: 23:27

PSV moet het twee Europese wedstrijden stellen zonder Mauro Júnior. Bij de rode kaart die de Braziliaan opliep in de Europa League-return tegen Sevilla leek niet veel aan de hand te zijn, maar de UEFA denkt daar anders over.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. In de turbulente slotfase van het duel tussen PSV en Sevilla pakte Mauro een rode kaart. De linksback was het niet eens met de tijd die werd bijgetrokken en liet dit in zijn woorden merken aan scheidsrechter Daniele Orsato. De Italiaan was hier niet van gediend en stuurde de verdediger van het veld.

Dat Mauro geschorst zou worden is geen verrassing, maar dat hij twee wedstrijden aan zijn broek heeft hangen is opmerkelijk. Trainer Ruud van Nistelrooij bagatelliseerde het voorval op de persconferentie na afloop van het duel, maar klaarblijkelijk heeft Orsato in zijn ogen ernstige woorden naar zijn hoofd gekregen.

Welke wedstrijden Mauro bij PSV gaat missen, zal moeten blijken aan het restant van het seizoen. Mochten de Eindhovenaren zich direct plaatsen voor Europees voetbal dan zal het om twee duels in de groepsfase gaan, plaatsen ze zich voor de voorronde van een Europees toernooi dan zal het daar betrekking op hebben.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!