Reactie

Van den Belt had 'meerdere opties': 'Dan was ik alsnog naar Feyenoord gegaan'

Van den Belt had 'meerdere opties': 'Dan was ik alsnog naar Feyenoord gegaan'

29-03-2023 20:12 Laatste update: 23:42

Thomas van den Belt is opgelucht dat zijn transfer naar Feyenoord is afgerond. De middenvelder van PEC Zwolle zag een winterovergang afketsen, maar mag zich vanaf komende zomer officieel Feyenoorder noemen.

De interesse van Feyenoord werd afgelopen winter concreet. De Rotterdammers waren op zoek naar een middenvelder omdat juist die linie als dun bezet werd gezien, maar tot een transfer van Van den Belt kwam het niet omdat PEC ervoor ging liggen.

"Het was heel jammer dat de clubs er toen niet uitkwamen, maar eigenlijk ben ik daar niet boos om geweest", begint Van den Belt in gesprek met het Algemeen Dagblad. De middenvelder wil zijn periode goed afsluiten in Zwolle. "Dat komt ook omdat we met PEC goed bezig zijn en je dan makkelijk de knop om kunt zetten. Ik wist dat Feyenoord mij nog steeds wilde, maar het bleef wel spannend of het dan echt rondkomt. Het is een opluchting dat het nu eindelijk is afgerond."

Volgens de krant had Van den Belt meer opties, maar de speler geeft aan dat de keuze snel gemaakt was toen Feyenoord belde. "Het is de club waar ik als kind al fan van was, als zij je dan jaren later willen hebben, geeft dat een trots gevoel", aldus de 21-jarige Kampenaar, die niet naar Rotterdam verkast omdat de voor hem bekende Arne Slot er de trainer is. "Maar als hij bij een andere club in Nederland had gewerkt, was ik alsnog naar Feyenoord gegaan. Dat hij daar trainer is, is mooi meegenomen, maar niet de hoofdreden."

Hoe het seizoen er voor Van den Belt uit gaat zien bij Feyenoord, weet hij nog niet goed te duiden. "Daar hebben we het eerlijk gezegd ook niet heel uitgebreid over gehad. Beide clubs zijn nu druk in de race om het kampioenschap en dan zien we op de trainingen vanzelf hoe het uitpakt. Maar ik denk dat het zeker wennen wordt aan de intensiteit", besluit hij.

Feyenoord betaalt 850.000 euro voor Van den Belt. De Rotterdammers hopen op een Mats Wieffer-scenario. De middenvelder uit Borne werd ook voor een bedrag onder de miljoen euro opgehaald bij Excelsior, een club die destijds ook net een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie achter de rug had.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!