Nieuws

'Italiaans Ministerie van BZ grijpt in: tóch geen Feyenoord-fans welkom in Rome'

'Italiaans Ministerie van BZ grijpt in: tóch geen Feyenoord-fans welkom in Rome'

29-03-2023 19:41 Laatste update: 19:48
3

Volgens de Italiaanse krant La Republicca zijn er tóch geen Feyenoord-fans welkom in Rome, wanneer de Rotterdammers het in de kwartfinales van de Europa League opnemen tegen AS Roma. Eerder op de woensdag kwamen er nog geluiden naar buiten dat dat wél het geval was.

Het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken zou zich met de situatie hebben bemoeid en wil er een stokje voor steken. Zo zouden zij willen verbieden om kaarten voor het uitvak te verkopen aan Nederlanders. Dat heeft alles te maken met de eerdere ontmoeting tussen Feyenoord en de Romeinen, in februari 2015. Toen maakten vandalen zich in de binnenstad schuldig aan vernielingen aan de beroemde Barcaccia-fontein en de Spaanse Trappen. Men vreest voor een mogelijke herhaling van dat scenario, omdat de supporters van de thuisploeg wellicht wraak zouden willen nemen.

Wanneer de besluiten daadwerkelijk worden opgevolgd, dan wordt in ieder geval voldaan aan de wens van burgemeester Roberto Gualtieri. Hij pleit al gelangere tijd voor een weigering van Feyenoord-fans in zijn stad.

De betreffende wedstrijd staat gepland op donderdag 20 april. Een week eerder komen de Romeinen naar De Kuip. Beide ploegen kennen elkaar goed. In de Conference League-finale van 2022 stonden ze nog tegenover elkaar. Toen ging de ploeg van trainer José Mourinho er met de winst vandoor (1-0).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!