Nieuws

Geblesseerde Depay wederom niet inzetbaar bij Atlético, onduidelijkheid over duur

Geblesseerde Depay wederom niet inzetbaar bij Atlético, onduidelijkheid over duur

29-03-2023 18:57

Memphis Depay is voorlopig niet inzetbaar bij Atlético Madrid. De Oranje-international liep maandagavond een dijbeenblessure op in de met 3-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar.

Daarom werd hij in de 63e minuut naar de kant gehaald. Bondscoach Ronald Koeman sprak over een mogelijke wekenlange afwezigheid, maar Atlético geeft daar vooralsnog geen duidelijkheid over.

Het is al de zoveelste blessure voor Depay, die hard op weg is om het record van topscorer allertijden van het Nederlands elftal te verbreken. Hij stond tot de afgelopen winter nog onder contract bij FC Barcelona, maar de Catalanen zagen mede zoor zijn kwetsbaarheid geen heil in een langer verblijf. Daardoor belandde hij op een zijspoor, waarna de Madrilenen hem voor een afkoopsom van om en nabij de drie miljoen euro oppikten.

In negen competitieduels voor ‘Atléti’ scoorde hij tot dusver viermaal. Hij leek zodoende op pad om zijn oude vorm terug te vinden, maar krijgt nu weer een nieuwe klap te verwerken. Tegen Gibraltar was hij nog goed voor de openingstreffer.

Atlético Madrid staat momenteel op de derde plaats in de Spaanse competitie, op zeventien punten achterstand van koploper FC Barcelona. De ploeg van trainer Diego Simeone is hard op weg om zich ook in het volgende seizoen te verzekeren van Champions League-voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!