Nieuws

Ajax verlengt samenwerking met Curaçao: 'Bekendheid van het eiland zien toenemen'

Ajax verlengt samenwerking met Curaçao: 'Bekendheid van het eiland zien toenemen'

29 maart - 18:35

Ajax en Curaçao verlengen hun zakelijke samenwerking. Het Caribische eiland, dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden, is sinds 2020 partner van de Amsterdammers. Het logo is tijdens iedere Europese wedstrijd, in de Eredivisie en tijdens de KNVB beker te zien op de mouw van het shirt.

Dat maakt Ajax woensdag via haar officiële kanalen bekend. "Toen we na afloop van vorig seizoen met de selectie Curaçao bezochten, werd nog eens duidelijk hoe sterk ons partnership de afgelopen jaren is gegroeid", vertelt commercieel directeur Menno Geelen. "Ook hebben de spelers en staf zelf kunnen ervaren hoe mooi het eiland is en hoe gastvrij de mensen zijn. We hebben de bekendheid van Curaçao zien toenemen en het is goed om te zien dat het toerisme er blijft groeien. We zijn blij dat we daar ook komend seizoen aan kunnen bijdragen."

Muryad de Bruin, Managing Director van het Curaçao Tourist Board vult hem aan. "Het grote internationale bereik van Ajax heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de zichtbaarheid in deze markten, zeker ook door ons logo op de wedstrijdshirts bij Europese wedstrijden. De samenwerking zetten we met veel plezier door. Ook kijken we er naar uit om in juni weer een delegatie van Ajax op het eiland te ontvangen. Deze keer zijn het de Ajax Legends die ons mooie eiland zullen bezoeken voor een sportief programma."

Ajax komt na de interlandbreak komende zondag weer in actie. Dan staat het uitduel met Go Ahead Eagles om 12.15 uur op het programma. De ploeg van trainer John Heitinga staat op de tweede plaats in de ranglijst, op zes punten achterstand van koploper Feyenoord. Op woensdag 5 april strijden beide ploegen tegen elkaar in de halve finales van de KNVB beker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!