Nieuws

Auassar stopt aan het einde van het seizoen bij Sparta, gaat verder als jeugdcoach

Auassar stopt aan het einde van het seizoen bij Sparta, gaat verder als jeugdcoach

29-03-2023 18:17

Adil Auassar stopt aan het einde van het seizoen met voetballen. De 36-jarige allrounder maakt momenteel nog regelmatig minuten bij Sparta Rotterdam, maar zal na de zomer een andere functie gaan bekleden op Het Kasteel. Hij gaat zich inzetten voor de jeugdopleiding.

Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Auassar staat sinds 2018 onder contract bij Sparta, dat hem destijds overnam van Roda JC. Daarvoor speelde hij voor onder meer FC Dordrecht, VVV-Venlo, Feyenoord, De Graafschap en Excelsior.

Sparta, dat onder leiding staat van trainer Maurice Steijn, beleeft momenteel een topseizoen. De ploeg staat op een zeer verdienstelijke zesde plaats in de Eredivisie en is hard op weg om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Auassar begon bij vrijwel iedere wedstrijd in de basis, al moest hij de laatste drie aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!