Nieuws

Spanje wijst naar Schots veld na zeperd: 'Het gras was te lang, dat zagen we al'

Spanje wijst naar Schots veld na zeperd: 'Het gras was te lang, dat zagen we al'

29-03-2023 14:26
2

Spanje ging dinsdag pijnlijk met 2-0 onderuit op bezoek bij Schotland, maar sommige spelers hebben daar een verklaring voor. Debutant David Garcia beklaagt zich over de lengte van het gras op het veld, terwijl Rodri zich stoorde aan het spel van de Schotten.

Garcia sprak na het duel met Marca en was niet te spreken over de groene mat. "We zagen al dat het gras te lang was, en dat heeft ons flink wat gekost", meent de verdediger van Osasuna. "We mogen echter ook geen excuses maken. We moeten naar onszelf kijken en oplossen wat er vandaag fout ging."

Scott McTominay heeft het de laatste tijd op zijn heupen bij de nationale ploeg en nam beide treffers voor zijn rekening. Aanvoerder Rodri heeft het echter liever over de ruwe manier van spelen die de Schotten hanteren. "We deden veel dingen goed om de wedstrijd te winnen", stelt de Spaanse aanvoerder tegenover Viaplay. "We kregen te makkelijk de treffers tegen, op dit niveau wordt je dan afgestraft."

Spanje had het zwaar in Schotland en hoopte op bijval van de arbitrage. "Het is nu eenmaal zoals ze spelen, maar wat mij betreft is het onzin", vervolgt Rodri. "Ze doen aan tijdrekken, proberen je uit te lokken en gaan vallen. Voor mij is dat geen voetbal. De scheidsrechter moet daar tegen optreden, maar hij deed er niets aan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!